Publicat 17/6/2020 14:14:44 +02:00CET

Ecologistes demanen que la nova agència de la natura respongui a "criteris científics"

Alcaldes de diferents localitats catalanes deixen les vares a terra en senyal de protesta durant la concentració davant el Parlament de Catalunya contra l'Agència de Patrimoni Natural. A Barcelona, Catalunya (Espanya), a 9 de juny de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

Ecologistes en Acció ha exigit que la futura Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya, que s'ha portat aquest dimecres a aprovació al Parlament, es regeixi per "l'interès públic i criteris científics", ha manifestat en un comunicat.

Els ecologistes han reivindicat que la nova agència ha de tenir un funcionament "independent, imparcial i basat en el coneixement científic" i, en aquest sentit, han reclamat que s'exclogui dels seus òrgans de decisió a agents que representin interessos privats.

"L'Agència no pot estar controlada per sectors socials amb interessos econòmics, legítims però incompatibles amb la independència i objectivitat que s'espera d'un gestor públic", ha declarat l'organització ecologista, que ha censurat l'oposició que ha generat l'aprovació de l'agència entre alguns agents rurals.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià