Publicat 29/1/2019 20:00:50 +01:00CET

Ecoembes i LaCaixa presenten un programa d'ocupació verda per a persones vulnerables en empreses de gestió de residus

Presentació del programa
ECOEMBES

MADRID, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

Víctimes de violncia de gnere, aturats de llarga durada, joves en garantia social i persones en dificultats i situació de vulnerabilitat podran accedir al programa 'Reciclar per canviar vides', una iniciativa presentada aquest dimarts per Ecoembes i La Caixa que pretén donar una "segona oportunitat" i alternatives laborals a aquests collectius en empreses de reciclatge i de gestió de residus.

La iniciativa vol donar una alternativa d'ocupació als qui estiguin passant per dificultats que els facin estar desconnectats del món laboral i puguin sortir de la situació actual.

El programa collaboratiu d'Ecoembes compta amb la participació de "prcticament" totes les empreses del sector del reciclatge i s'articula a través del programa Incorpora de La Caixa, mitjanant el qual es posa a la disposició de la iniciativa la seva xarxa de 750 tcnics d'inserció, també inclou formació per millorar la seva ocupabilitat a tot Espanya.

La xarxa de collaboradors de 'Reciclar per canviar vides' compta amb 33 empreses adherides, des de grans operadors de gestió de residus i empreses recicladores, fins a pimes locals.

Com a resultat de la collaboració de moment s'han implantat cinc accions de formació en el perfil d'Operari de Gestió de Residus, impartides a Madrid, Sevilla i Palma de Mallorca.

En la presentació, que s'ha celebrat al Caixafrum de Madrid, han participat la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio; el sotsdirector general de la Fundació Bancria La Caixa, Marc Simón; el conseller delegat d'Ecoembes, Óscar Martín, i el director general de Biodiversitat i Qualitat Ambiental, Javier Cachón.

La ministra ha destacat que un dels "grans reptes" actuals és assimilar "amb claredat" per part de la societat que el concepte de responsabilitat social empresarial significa també empreses competitives i, "sobretot, sostenibles, que ofereixen bons productes i bons serveis, i que la inacció en aquesta direcció té conseqüncies que no beneficien la nostra societat".

El conseller delegat d'Ecoembes, Óscar Martín, ha mostrat el convenciment d'aquest Sistema Integrat de Gestió d'envasos en "les segones oportunitats".

"El nostre propsit és fer que el reciclatge, a més de fomentar l'ocupació verda, promogui la inclusió en l'entorn laboral i serveixi de palanca perqu les persones que més ho necessiten trobin una nova via de desenvolupament personal i professional. Una idea que encaixa perfectament amb el concepte d'economia circular al qual hem d'aspirar", ha defensat.

Finalment, el sotsdirector general de la Fundació Bancria La Caixa, Marc Simón, ha destacat que cada lloc de treball que es facilita mitjanant el programa Incorpora és "una oportunitat" perqu la persona gaudeixi d'un projecte de vida autnoma i independent.

"És un honor per a nosaltres comptar amb les empreses de tot un sector, compromeses per facilitar la contractació de persones amb especials dificultats per trobar feina. Treballar en xarxa multiplica els efectes d'aquestes accions i els seus beneficis repercuteixen en tota la societat", ha concls.

La xarxa d'empreses collaboradores podr oferir oportunitats laborals al mateix temps que est oberta a envasadores, operadors de gestió de residus, distribudors i recicladores.