Actualitzat 28/12/2019 19:25:50 +00:00 CET

Dues editorials publiquen calendaris tradicionals catalans amb informació agrària i cultural

Dos calendaris tradicionals catalans per 2020
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 des. (EUROPA PRESS) -

Edicions Morera i Publicacions Tomàs han publicat dos calendaris tradicionals catalans per 2020, en què inclouen informació agrària, cultural, astronòmica i de tradicions catalanes.

El 'Calendari de l'Ermità' (Morera), creat l'any 1876 per Joan Baptista Morera, també presenta informacions sobre el camp, el jardí, l'astronomia i la cultura popular, i conté un 'Calendari dels nens i les nenes'.

Aquesta edició inclou a més la secció 'El racó de rumiar', en què el seu col·laborador Marcel·lí Virgili, conegut per participar al programa 'Versió Rac1', parla d'antics costums i tradicions catalanes, i en aquesta edició escriu sobre com s'allarga i s'escurça el dia al llarg de l'any.

El 'Calendari dels Pagesos' (Tomàs), que s'edita des de fa gairebé 160 anys, també conté articles d'actualitat, un calendari de pràctiques agràries, sembres i plantacions, així com un altre de fruites i verdures, el santoral i les dates de fires, mercats setmanals i festes majors dels municipis catalans.

També hi ha poesies, consells, dites populars i reflexions, i amb els gravats de l'il·lustrador Ricard Opisso, que va ser aprenent i col·laborador d'Antoni Gaudí, i dibuixant costumista i satíric en publicacions com 'L'Esquella de la Torratxa', 'Cu-Cut!', 'La Campana de Gràcia' i 'En Patufet'.