Publicat 22/4/2020 16:56:32 +02:00CET

Dotze agents de la Policia Local de Salt donen positiu en Covid-19

Policia Local de Salt
AYUNTAMIENTO DE SALT

Sap-Fepol avisa que si no es fan tests a Mossos, demanaran el confinament de tota la plantilla

GIRONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Salt (Girona) ha informat aquest dimecres que un total de 12 agents de la Policia Local del municipi han donat positiu en Covid-19 d'una plantilla de 53 membres.

Segons ha detallat el consistori en una nota de premsa, els agents són assimptomàtics, es troben en perfecte estat de salut i estan confinats als seus domicilis.

Seguint els protocols establerts, durant la nit del dimarts al dimecres també s'han desinfectat les instal·lacions de la comissaria i s'han reestructurat els torns.

La detecció s'ha produït després de realitzar-se durant el dimarts tests ràpids a la plantilla, que formen part de les 1.350 proves que s'han repartit durant aquesta setmana entre les policies locals de Girona, després d'una adquisició de 12.000 tests per part de la Diputació.

SAP FEPOL DEMANA TESTS PER A MOSSOS

En el marc d'aquestes deteccions, el sindicat Sap-Fepol ha demanat que es facin proves a tots els Mossos d'Esquadra que comparteixen comissaria amb la Policia Local, i ha lamentat que els agents estan desprotegits i amb la incertesa de si estan infectats o no "mentre veuen com tots els membres de la Policia Local han estat sotmesos a les proves de detecció".

En aquest sentit, en un comunicat, el sindicat ha atribuït que no s'estan fent tests als Mossos per culpa de la "crisi oberta entre el Govern i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)", després que el TSJC obligués a fer les proves PCR als domicilis d'agents de la policia catalana confinats.

Fa uns dies la portaveu del sindicat, Imma Viudes, va declarar Europa Press que fer les proves a domicili als Mossos confinats és més lent, ja que els han de fer una desena d'agents de la policia científica desplaçant-se casa per casa, la qual cosa suposa fer uns 15 tests diaris amb aquest mètode que contrasten amb els 140 que es feien abans.

El sindicat ha anunciat que ha denunciat "el brot" de Salt a la Sotsdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, i avisen que si no poden fer-se les proves en les properes hores, demanaran el confinament immediat i preventiu de tota la plantilla.