Publicat 30/10/2019 9:50:50CET

Dos sindicats estudiantils convoquen vaga als instituts catalans aquest dimecres i dijous

Capçalera de la manifestació estudiantil organitzada a la plaça de la Universitat de Barcelona, a Barcelona (Catalunya, Espanya).
Germán Lama - Europa Press

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat d'Estudiants (SE) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat aquest dimecres i dijous vaga als instituts catalans en resposta a la sentència de l'1-O.

Aquesta aturada a secundària --encara que el SE també la convoca només aquests dos dies a les universitats-- se suma a la vaga indefinida als centres universitaris convocada pel SEPC a partir d'aquest dimarts.

El SE ha cridat a la vaga general d'estudiants en instituts i universitats contra la "brutal repressió desencadenada per la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra" davant les protestes per la sentència de l'1-O.

El SE va criticar en la convocatòria de vaga la "campanya de criminalització i mentides per intentar presentar les mobilitzacions multitudinàries i pacífiques com a terrorisme", i va mostrar la seva confiança en què aquesta aturada de dos dies pugui ser un primer pas cap a una nova vaga general.

Per la seva banda, el SEPC, que ha convocat ja una vaga indefinida en universitats des d'aquest dimarts, la convoca també aquest dimecres i dijous en instituts per oferir "cobertura" als alumnes de secundària que vulguin mobilitzar-se, com ja va fer els dies 24 i 25 d'octubre.