Publicat 3/4/2019 16:46:05 +02:00CET

Dos detinguts a Salou (Tarragona) per robar gairebé mig milió d'euros en joies

Coche patrulla de la Policía Nacional
POLICÍA NACIONAL - Archivo

MÚRCIA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La Gurdia Civil ha detingut a Salou (Tarragona) dos individus i ha dictant una ordre de cerca i detenció, a través de l'Interpol, per a dos presumptes integrants més d'un grup delictiu acusat del robatori de prop de mig milió d'euros en joies a Totana (Múrcia). Són d'origen kosovar i residents a Salou i Barcelona, ha informat l'Institut Armat en un comunicat aquest dimecres.

Les actuacions de l'operació Zirconia van comenar a finals del 2017, quan la Gurdia Civil va encetar una investigació orientada a esclarir un robatori amb intimidació coms contra un representant de la joieria a Totana.

En la denúncia, el representant va informar als agents que un grup de persones el van intimidar i el van amenaar fins que van aconseguir prendre-li diversos maletins que contenien una gran quantitat de peces de joieria de considerable valor, que en total rondaria el mig milió d'euros.

Els indicis obtinguts durant la investigació van orientar els agents cap a un grup de persones establertes a diverses localitats de Catalunya i amb una gran mobilitat territorial, que presumptament es trobava darrere de l'autoria del robatori i que podria estar relacionada amb la comissió de tot tipus de delictes contra el patrimoni.

Les perquisicions van permetre identificar els presumptes autors del fet i alguns integrants del grup delictiu, quatre individus, per la qual cosa es va sollicitar el suport de diverses unitats de la Benemrita a Tarragona i Barcelona, així com del Cos dels Mossos d'Esquadra.

El dispositiu de recerca establert sobre els sospitosos ha culminat recentment amb la localització i detenció de dos dels integrants del grup delictiu com a presumptes autors de delicte de robatori amb fora.

Els altres dos integrants del grup identificats es troben en parador ignorat, per la qual cosa s'ha dictat una ordre internacional de recerca i detenció a través de l'Interpol.

Parallelament s'ha investigat el representant de la joieria, al qual han instrut diligncies com a presumpte autor de simulació de delicte, per haver simulat inicialment un suposat delicte de robatori amb intimidació, quan realment es tractava d'un robatori amb fora. Els investigadors han constatat que el denunciant va deixar el seu vehicle estacionat i sense vigilncia amb les joies a l'interior.

L'operació continua oberta amb la finalitat de localitzar els integrants del grup delictiu que no han trobat, així com determinar si es troben implicats en més fets delictius.