Publicat 15/7/2019 13:45:08 +02:00CET

Dos detinguts a Sabadell (Barcelona) acusats d'un intent d'homicidi a França

Dos detinguts a Sabadell (Barcelona) acusats d'un intent d'homicidi a França
GUARDIA CIVIL

SABADELL (BARCELONA), 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones a Sabadell (Barcelona), amb la col·laboració de la Policia judicial francesa, acusades d'una presumpta temptativa d'homicidi al sud de França el desembre del 2018, ha informat l'Institut Armat en un comunicat aquest dilluns.

Les autoritats franceses, en paral·lel, van detenir al seu país el presumpte autor intel·lectual de l'intent d'homicidi, líder d'una organització criminal rival a la qual pertanyia la persona agredida.

L'intent d'homicidi va tenir lloc quan una família francesa sortia d'un supermercat i, una vegada dins del vehicle familiar, un individu es va apropar per la finestra del conductor i va disparar dos trets al cap de família, sense consumar-ne l'homicidi.

Després dels trets, l'individu va fugir en un vehicle amb els vidres tintats que conduïa una altra persona, i segons imatges recopilades i testimonis oculars, es va poder identificar el vehicle i algunes característiques dels seus ocupants.

Els sospitosos van fugir de França i van arribar a Espanya a través de la frontera catalana, per la qual cosa es va sol·licitar la col·laboració de les forces de seguretat espanyoles. Al principi, es va centrar la investigació a Figueres (Girona), on residia un dels presumptes autors de l'intent d'homicidi, i no va ser fins al febrer quan van localitzar el vehicle sospitós en un barri de Sabadell, que continuava fent servir un dels sospitosos, al qual es va identificar.

Després de dur a terme seguiments a aquesta persona i el seu entorn, els investigadors van identificar el segon sospitós i el lloc de residència de tots dos, que es trobava en un barri, segons la Guàrdia Civil, bastant degradat i "molt complex per dur a terme qualsevol activitat policial degut a la seva perillositat i conflictivitat, de manera que era un lloc idoni per a qualsevol persona que fugi de la justícia".

82 CARTUTXOS

Els investigadors, amb el suport d'unitats especials d'intervenció de la Guàrdia Civil, van escorcollar l'habitatge dels investigats, on es van intervenir 82 cartutxos del mateix calibre, marca, model i munició que es va utilitzar en els fets, així com quatre telèfons mòbils i un vehicle.

En paral·lel, la policia francesa ha detingut tres persones vinculades amb aquest intent d'homicidi, entre les quals es troba l'autor intel·lectual, que era líder d'una organització criminal rival a la de la persona agredida.

Així, es va dur a terme un escorcoll a Figueres, on aquest líder detingut tenia una segona residència. Els detinguts a Espanya van ser posats a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció 6 de l'Audiència Nacional, que va decretar el seu ingrés a la presó i el seu trasllat a França.