Actualitzat 20/5/2009 19:07:59 +00:00 CET

Dos activistes interrompen el ple del Parlament cridant 'No a la tèrmica de Mequinensa'

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

Dos activistes de la plataforma Almatret Net han interromput avui el ple del Parlament cridant 'No a la tèrmica de Mequinensa' mentre la diputada de CiU Marta Alòs intervenia per retreure al Govern el seu "silenci" davant de la tramitació d'aquesta infraestructura.

Un dels dos activistes, Albert Santaularia, ha explicat, ja fora de l'hemicicle, que dues de les tres centrals tèrmiques que es projecten en aquesta zona estan a Aragó (la de Mequinensa i la de Faió) i no a Catalunya (com la de Riba-roja), però ha assegurat que el radi d'afectació inclou les dues comunitats.

Ell i una altra activista han sortit immediatament de la tribuna de convidats després de la seva protesta. En unes declaracions a la premsa, s'han negat a dir qui els havia invitat a acudir al ple.

Precisament, la diputada de CiU estava preguntant al Govern en aquell moment sobre la construcció de la central de Mequinensa. Alòs ha explicat que la Conselleria de Medi Ambient no s'ha reunit amb les poblacions implicades ni ha demanat informes de les seves conseqüències socials, ambientals i econòmiques, i ha assegurat que el radi geogràfic d'afectació de la central de Mequinensa és de 80 quilòmetres.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Coronavirus.- Usoc deixa sense efecte la vaga de sanitat al Segrià (Lleida)

 3. 3

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 4. 4

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Barcelona renova el passadís que connecta Mare de Déu de Lorda amb via de Bàrcino