'Doña Francisquita' recala al Liceu, on no esperen les escridassades que va haver-hi a Madrid

Publicat 29/10/2019 17:20:06CET
V.García de Gomar, O.Díaz, L.Castaldi, M.José Moreno, C.Albelo i G.de Castro al Liceu
EUROPA PRESS

BARCELONA/MADRID, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

La sarsuela 'Doña Francisquita', d'Amadeu Vives, recalarà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona del 10 al 17 de novembre, amb la renovada posada en escena de Lluís Pasqual en un "acte d'amor" al gènere amb interpretació de Celso Albelo i María José Moreno en alternança amb Elena Sancho Pereg i Antonio Lozano.

La peça arriba a Barcelona després d'estrenar-se a Madrid on va rebre escridassades, crits i interrupcions en els quals demanaven veure l'obra original i escoltar la música. No obstant això, els seus responsables no esperen patir la capital catalana la mateixa reacció que a Madrid perquè l'atribueixen als puristes del gènere".

"No ens esperàvem la reacció que vam tenir a Madrid, una reacció bastant forta d'una banda del públic, sobretot després d'acollir bé la proposta de 'Château Margaux' i 'La viejecita'", ha dit el responsable de la reposició, Leo Castaldi, durant la presentació de l'obra.

Així, ha vaticinat que la reacció serà diferent del Liceu, i ha atribuït la reacció a Madrid a la presència de "puristes del gènere" en l'únic teatre del món dedicat a La Zarzuela, i ha considerat que aquestes fortes reaccions es deuen a l'enorme vincle que sent el públic amb aquest gènere, cosa que en demostra la vitalitat.

"Veure aquestes reaccions d'una part del públic ha estat el testimoni d'alguna cosa viva que la societat encara sent", ha agregat Castaldi, assenyalant que tot el que és viu està animat sempre per forces conservadores i innovadores.

La soprano María José Moreno ha atribuït les escridasses a Madrid al fet que el públic no sabia que no era 'Donya Franciscquita' amb els seus diàlegs, i que si ho hagués sabut, no s'hauria enfadat tant perquè en els actes musicals aplaudien molt.

Celso Albelo ha afegit que en xarxes socials ha rebut molts missatges que li demanaven que cancel·lés la seva participació en la producció: "Però quan vaig venir aquí, vaig intentar no venir amb prejudicis i em vaig trobar un treball ben pensat i molt ben fet".

Per la seva banda, l'actor Gonzalo de Castro ha dit que, si bé no li sembla malament que la gent protesti, el que va passar a Madrid va ser intolerable, perquè el que no es pot és interrompre l'espectacle, sinó que cal esperar al final per xiular, cridar o escridassar: "Em sembla molt lleig interrompre".