Publicat 24/01/2018 15:27

El documental 'Les set caixes' de TV3 reconstrueix la vida d'una família víctima de l'Holocaust

Presentació del documental 'Les set caixes'
Europa Press

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

El documental 'Les set caixes' de TV3 narra la història de Dory Sontheimer, una dona que, a través de la documentació que va deixar emmagatzemada el seu pare en set caixes, ha conegut les seves arrels jueves, familiars llunyans i als que van estar víctimes de l'Holocaust nazi.

El programa 'Sense Ficció' l'emetrà el dimarts 30 de gener, segons ha explicat aquest dimecres la periodista i directora del programa Montse Armengou en roda de premsa en el Memorial Democràtic, en un acte presentat pel director de la institució, Plàcid Garcia-Planas, que l'ha qualificat com un "exercici de memòria històrica".

Armengou ha explicat que aquest documental és "una altra aposta de la televisió pública catalana per la recuperació de la memòria històrica", un tret de la identitat de TV3 des de la seva fundació, ha puntualitzat.

La protagonista del documental i autora del llibre que l'inspira, Dory Sontheimer, ha mostrat el seu agraïment a les persones que l'han acompanyat en el procés de recerca i de creació del reportatge, que, segons Sontheimer, ha estat "determinant per a la reconstrucció de la família de la qual desconeixia la seva existència".

Els dos directors del treball audiovisual, David Fontseca i Carles Canet, han compartit el seu agraïment i han assegurat que la història de Sontheimer "donava per a un documental de 10 hores, però està concentrat en 50 minuts intensos que procuren ser fidels al procés de reconstrucció familiar i dels fets", ha assegurat Canet.

LES SET CAIXES

Sontheimer ha admès que trobar la documentació en les caixes que va guardar el seu pare va ser un moment dur, i que va trigar tres anys a decidir començar "la unió de totes les peces entre fotos, cartes i passaports" per conèixer els seus orígens desconeguts fins ara.

Segons la protagonista, llançar-se a la producció del documental va ser "una forma d'honrar els seus familiars i totes les víctimes de l'Holocaust", i no fer-ho hagués estat egoista, segons Sontheimer, que alhora, espera que serveixi per conscienciar generacions futures.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés