Actualitzat 22/10/2015 16:41

El documental català 'La Llista de Falciani' obrirà el DocsBarcelona més "polièdric"

DocsBarcelona
DOCSBARCELONA

Albergarà 42 pel·lícules de 26 països, amb el film 'Dancing with Maria' com a clausura

BARCELONA, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

El documental de producció catalana 'La Llista de Falciani' obrirà el XVIII festival DocsBarcelona, un certamen "molt polièdric" que inclourà 42 títols de pel·lícules de 26 països i tindrà lloc entre el 25 i el 31 de maig al Cinema Aribau Club, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i La Pedrera.

El director del festival, Joan González, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que el focus temàtic --molt activista l'any passat-- l'ha escollit la realitat social que reflecteixen els documentals, amb una forta representació del tema de "les regles de joc del sistema capitalista", però també hi cap la tendresa de títols com 'Tea Time'.

En aquesta edició, amb la qual arriba a la majoria d'edat, el certamen vol posar l'èmfasi en promocionar el documental interactiu i donar visibilitat a la producció catalana, per la qual cosa inclourà títols autòctons com 'El Tram Final', 'Game Over', 'Temps de Caritat' i 'Ajoblanco, crònica en roig i negre', alguns en la Secció Oficial.

El certamen té una vessant professional, destinada a la indústria, que li dóna "prestigi internacional" i que posarà en contacte als creadors de més de 50 projectes amb finançadors internacionals, a través d'activitats com els 'Speed Meetings' --reunions llampec-- i els 'pitches'.

'La Llista de Falciani', de producció catalana i alemanya, donarà el tret de sortida amb la seva crítica a "l'evasió fiscal i la injustícia global", analitzant la controvèrsia sobre la privacitat bancària arran del robatori de dades d'Hervé Falciani, mentre que 'Dancing with Maria' el tancarà amb la dansa salvadora de Maria Fux, una mestra de ball de 93 anys.

BON MOMENT PER AL CINEMA DANÈS

Els organitzadors han destacat la presència de produccions daneses, com 'La vida és sagrada', 'Democrats' o 'Good Things Await', que han valorat com un reflex de la realitat del sector, en el qual "Dinamarca està produint excel·lents documentals, arribant als Oscars".

Els 'Rough Cut Screenings' oferiran un espai on productors i directors amb projectes en fase de muntatge rebran l'assessorament de professionals, mentre que el cicle 'InterDocsBarcelona' posarà el focus en creacions interactives i transmèdia, amb una conferència, un taller i un visionat.

En l'actual edició desapareix el tradicional 'Pitching Forum' i es creen els 'Speed Meetings', que albergaran gran part de projectes, deixant el format tradicional per a dues temàtiques: el cinema llatinoamericà amb el 'Latin Pitch' i els projectes interactius en l''Interactive Pitch'.

L'organització ha anunciat que crearà una oferta docent universitària en col·laboració amb la Universitat Ramon Llull (URL), que inclourà el Màster Internacional en Direcció i Producció Executiva de Documentals, a partir de l'octubre.

González ha recalcat el caràcter internacional que ha adquirit el festival, amb presència a Colòmbia amb el 'DocsBarcelona+Medellín' i Xile, al festival 'SurDocs', i ha recordat el contacte que manté amb les sales de cinema espanyoles gràcies a la projecció mensual d''El documental del mes', que el 2014 va obtenir 60.000 espectadors en sala.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés