Publicat 6/2/2019 18:36:28 +01:00CET

Diversos vigilants de seguretat demanen més protecció davant de les agressions al Metro i tren a Barcelona

Mossos d'Esquadra al Metro de Barcelona
MOSSOS D'ESQUADRA - Archivo

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Uns 200 vigilants de seguretat, segons els organitzadors, s'han concentrat aquest dimecres davant de la Conselleria d'Interior de la Generalitat per demanar més protecció davant de les agressions al Metro i tren, especialment a Barcelona, convocats pel sindicat de seguretat privada de la UGT de Catalunya.

En declaracions a Europa Press, el responsable de seguretat privada de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de Catalunya, Juan Antonio Ramos, ha lamentat que els vigilants "estan exposats sense mesures físiques de seguretat i sense suport jurídic" perqu no són autoritat.

Ha criticat les agressions que passen a espais com el Metro de Barcelona, que en alguns casos han arribat a ser "apunyalaments", i ha indicat que també pateixen inseguretat en altres infraestructures com els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) o Renfe, per la qual cosa ha demanat suport a totes les administracions.

Ramos ha insistit que els vigilants no poden donar seguretat si ells mateixos no se senten protegits i ha considerat "incomprensible" que no sempre tinguin mesures de seguretat similars a les de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, com armilles i guants antipunxades --ja presents al Metro de Barcelona--.

I ha ressaltat la necessitat que les administracions demanin a les empreses que els vigilants portin aquest tipus d'equipació en contractar-les.