Publicat 4/4/2019 17:25:23 +02:00CET

Diversos detinguts en l'operació contra la banda que s'amagava a l'institut on es va gravar 'Merlí'

Successos.- Acaba l'operació contra la banda de lladres amagada on es gr
EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

L'operació de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional contra una banda de lladres que actuava a Barcelona des d'un institut abandonat en qu es va gravar la srie 'Merlí' ha acabat aquest dijous abans de les 16.30 amb diverses detencions.

Més de 200 agents s'han desplegat des de les 9.00 hores en aquest edifici del carrer Sinaí de Barcelona per dur a terme l'operatiu conjunt, en el qual s'han identificat a totes les persones que vivien a l'edifici abandonat.

L'operació volia desmantellar una organització criminal de lladres d'origen georgi que actuava a Barcelona i que feia servir aquest institut com amagatall.

L'operació, dirigida pel Jutjat d'Instrucció 11 de Barcelona, se ha centrat en aquest institut abandonat, el Menéndez Pidal, situat al número 7 del carrer Sinaí de Barcelona, al barri de Vall d'Hebron, en qu s'havia rodat la srie 'Merlí'.

Aquest institut havia estat ocupat fa un any per diverses famílies, i actualment també l'ocupava aquesta banda de lladres i la feien servir com habitatge i com amagatall en qu aixoplugar-se després dels seus cops.

Fonts properes de la investigació han explicat a Europa Press que se'ls relaciona amb més de 70 assalts a habitatges i s'han desplegat més de 200 policies per dur a terme aquest dispositiu.

En parallel a aquesta operació policial, batejada 'Merlí', hi ha un procediment judicial obert per desallotjar l'espai a petició dels propietaris.