Publicat 30/4/2019 18:49:03 +02:00CET

Diversos artistes acusen la Uefa d'"abús" per convocar artistes voluntaris per a la Champions

MADRID/BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Confederació d'Artistes Treballadors de l'Espectacle (ConArte) i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) han criticat en un comunicat l'"abús" de la Uefa després de la convocatria d'un csting per 200 artistes voluntaris per participar en la cerimnia d'obertura de la final de la Uefa Champions League.

Segons aquest comunicat, que ha estat difós a través de Facebook i Twitter, aquesta denúncia sorgeix arran de la publicació d'una audició al portal 'Danza.es', per una "productora veterana en l'organització de produccions artístiques com SoldOUT", en la qual es convoca un csting per 200 artistes voluntaris, més grans de 16 anys.

En aquest anunci es demana als participants disponibilitat per assajar entre el 15 de maig i l'1 de juny, acompanyant en aquesta cerimnia "un artista musical de fama mundial i un coregraf de reconegut prestigi internacional".

Les associacions han considerat aquest anunci un "atemptat a la dignitat i els drets de les i els artistes escnics", i recorden altres "ofertes de treball no remunerat" per participar a events com el 080 Barcelona Fashion Week o en la gala dels Premis Goya.

Per aix, han demanat convertir la cerimnia d'obertura per a la final de la Uefa Champions League en "exemple de bones prctiques per al sector de l'entreteniment" i solliciten que des de les institucions esportives es respectin les condicions laborals i les condicions salarials del sector dels artistes escnics, que segons destaquen est suficientment frgil.

Tal com assenyalen, no pagar als artistes pel seu treball és un "insult" de la capacitat professional, per la qual cosa reclamen a la Uefa que es converteixi en un exemple de bones prctiques" i rebutgi aquest tipus de conductes que en la seva opinió atempten contra la dignitat dels treballadors, vulneren la normativa laboral i suposen un frau a la Seguretat Social.