Diverses entitats impulsen una plataforma per reclamar l'abolició dels correbous

Publicat 2/1/2020 15:47:28CET
Roda de premsa de les entitats animalistes Adda, Faada, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, Allibera, Fundació Franz Weber, Anima Lex i Actyma per demanar al Parlament que prohibeici els 'correbous', 4 de setembre del 2019.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

Nou entitats animalistes s'han aliat en la plataforma 'Prou Correbous' per "lluitar contra el maltractament animal" a les festes amb toros i eliminar aquest tipus d'actes taurins a Catalunya.

Està formada per ADDA, Faada, Allibera!, Anima Naturalis, Fundació Fauna, Fundació Franz Weber, Lex Ànima, AVDA i Tots som Poble, ha informat aquest dijous la plataforma en un comunicat.

En el seu manifest, demanen que es doni compliment a la resolució aprovada al Parlament al setembre que insta el Govern català a dur a terme els canvis necessaris en la regulació de les festes tradicionals amb toros i en la normativa de protecció dels animals perquè els correbous "deixin de ser una excepció", nou anys després que s'aprovés la prohibició de les corrides de toros.

Han considerat que cal fer "un altre pas endavant" en la protecció dels animals i eliminar els correbous a Catalunya, han remarcat que compten amb el suport d'una àmplia majoria social i han demanat valentia als diputats.

La plataforma sorgeix després de l'episodi que va tenir lloc l'estiu passat a Vidreres (Girona) quan un toro va saltar per damunt de les tanques durant un correbous i va provocar diversos ferits abans de ser abatut.

'Prou Correbous', que ha activat aquest dijous un lloc web, es presentarà públicament el 15 de gener en una roda de premsa a Barcelona, on explicarà també els resultats d'una enquesta feta a 600 persones.

Contador