Diverses entitats de Barcelona urgeixen el Parlament a debatre la llei de malbaratament alimentari

Despilfarro platos comida
EROSKI - Archivo
Publicat 5/3/2019 18:55:36CET

BARCELONA, 5 Març (EUROPA PRESS) -

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, un espai d'acció conjunta publicoprivada entre institucions i organitzacions, demanarà a la Mesa del Parlament que s'iniciï el debat de la Llei del malbaratament alimentari "al més aviat possible", i ha lamentat el gran retard que està patint.

En un comunicat aquest dimarts, l'acord ha mostrat el seu suport a la proposició de llei que segueix el seu curs a la cambra catalana, i ha indicat la necessitat que inclogui la reducció del malbaratament de qualsevol tipus, "a escala global i en l'origen més important: la producció d'excedents".

Així, consideren que la norma hauria de buscar i impulsar alternatives --com la reducció de preus de productes amb caducitat propera--, facilitar projectes innovadors, orientar botigues i centres de distribució i promoure que les mesures per a la reducció del malbaratament creen llocs de treball i inserció sociolaboral.

Han apostat per no impedir que es comercialitzin productes alimentaris procedents de donacions que ho hagin autoritzat, sempre que sigui amb finalitats socials, i fins i tot permetre la comercialització d'aliments que han sobrepassat la data de consum preferent, seguint les propostes de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA).

Entre els principis als quals hauria de respondre la norma, consideren que ha de diferenciar, de manera conceptual i estratègica, els conceptes d'excedent alimentari, malbaratament i política de reducció de la pobresa.

També ha de definir un marc polític que empoderi les persones i garanteixi ingressos suficients, i promoure un consum saludable, de proximitat i de comerç just, ha indicat l'acord, que ha elaborat un model col·laboratiu a través de la Xarxa pel Dret a una Alimentació Adequada.

L'acord demanarà a la Mesa poder realitzar un seguiment de les mocions que exposin els grups, així com comparèixer per exposar propostes, i s'han ofert als grups parlamentaris per assessorar-los i donar-los suport amb la finalitat d'assegurar que la normativa garanteixi els drets socials de les persones.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.