Disminueixen a 10 els ferits pels aldarulls contra la sentència que continuen hospitalitzats, 7 greus

Publicat 21/10/2019 18:21:38CET
Un manifestant al costat del foc d'una foguera durant els disturbis a la Plaça d'Urquinaona i al carrer Roger de Lluría, a Barcelona a 18 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

Les persones ferides pels aldarulls contra la sentència a Catalunya que continuen hospitalitzats han passat a deu aquest dilluns, n'hi ha un molt greu, sis greus, i tres menys greus, segons el comunicat de la Conselleria de Salut de la Generalitat a les 17.40 hores d'aquest dilluns.

A l'Hospital de Sant Pau hi ha ingressades quatre persones: un policia nacional molt greu que està a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) i que aquest diumenge va experimentar una "lleugera millorança", i tres civils amb lesions oculars compatibles amb projectils de la policia que han perdut la vista d'un ull i que continuen greus.

També hi ha un ferit greu a l'Hospital Vall d'Hebron, una noia amb un traumatisme cranioencefàlic amb afectació facial compatible amb un projectil de foam o de goma, segons han detallat a Europa Press fonts sanitàries.

I també a Barcelona, hi ha una persona menys greu a l'Hospital del Mar i dos també menys greus al Sagrat Cor -dos agents-, mentre que a l'Hospital Josep Trueta de Girona hi ha dos ferits greus.

Així, al llarg d'aquest dilluns han rebut l'alta un pacient del Sant Pau i un de la Fundació Puigvert de Barcelona, després que divendres s'arribés a 19 hospitalitzats, segons Salut.