Actualitzat 06/06/2024 16:21

Disfrutar, millor restaurant del món, segons The World's 50 Best Restaurants

Els xefs del restaurant Disfrutar de Barcelona recullen el guardó
THE 50 BEST RESTAURANTS

Asador Etxebarri s'alça amb la segona posició, DiverXO, quart, Quique Dacosta (14) i Elkano (28), els espanyols en el 'top-50'

MADRID, 6 juny (EUROPA PRESS) -

El restaurant Disfrutar de Barcelona dels xefs catalans Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas s'ha coronat a la ciutat nord-americana de Las Vegas com el millor del món el 2024 durant la celebració de la gala The World's 50 Best Restaurants, seguit dels espanyols Asador Etxebarri i DiverXO.

En concret, Disfrutar ha agafat el relleu al peruà Central, guardonat com el millor restaurant del món el 2023 i que enguany ha entrat a formar part dels Best of the Best, el 'hall of fame' de la llista, en la qual hi ha El Bulli i El Celler de Can Roca, mentre que l'Asador Etxebarri de Bittor Arginzoniz, se situa en segon lloc després de pujar dues places i completa el podi Table by Bruno Verjus, situat a París.

L'organització dels premis ha felicitat Disfrutar per adjudicar-se el número u d'entre tots els restaurants del món, i ha donat l'enhorabona als xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas. El 2023, van quedar segons, i el 2022, van ser tercers a nivell mundial.

D'altra banda, ha destacat la "immillorable graella de l'humil xef basc" Bittor Arginzoniz a l'Asador Etxebarri d'Atxondo, a la província de Biscaia, que s'ha quedat amb el lloc número 2 dels premis.

També ha lloat DiverXO, del xef Dabiz Muñoz, per un projecte "hedonista, creatiu i impredictible" de la seva "cúpula del plaer madrileny", on es traspassen "els límits gastronòmics al màxim".

Un prestigiós rànquing que compta amb fins a cinc restaurants espanyols entre els 50 millors del món, els xefs dels quals s'han tornat a col·locar aquesta nit la icònica bufanda vermella que caracteritza els guardons.

Així, DiverXO cedeix una plaça en aquesta edició i se situa en el quart lloc, mentre que Quique Dacosta amb el restaurant Denia puja sis posicions fins al 14 i el Elkano d'Aitor Aguerri a Getaria (Guipúscoa) cedeix diverses posicions fins a ocupar la plaça 28.

D'aquesta manera, aquests cinc restaurants espanyols s'uneixen a Enigma d'Albert Adrià, que se situa en el lloc 59 després de pujar 23 places, Aponiente del xef Ángel León a El Puerto de Santa María (Cadis), que baixa fins al lloc 72, mentre que Mugaritz d'Andoni Luis Aduriz, que perd 50 posicions, surt del 'top-50' fins al lloc 81.

Des del 2002, The World's 50 Best Restaurants reflecteix el paisatge gastronòmic mundial a través d'aquest reconegut rànquing, elaborat per més de 1.000 experts que seleccionen, mitjançant un procediment de votació estructurat i auditat els millors establiments del món.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés