Publicat 9/10/2019 17:25:27 +02:00CET

El director de la Guàrdia Civil: "Continuarem treballant a Catalunya per a tots els catalans"

Desfilada pel dia de la patrona de la Guàrdia Civil a Catalunya
EUROPA PRESS

Celebra l'operació contra els CDR per "haver evitat mals majors"

SANT ANDREU DE LA BARCA (BARCELONA), 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha assegurat aquest dimecres que l'institut armat continuarà a Catalunya tot i que el Parlament aprovés al setembre una resolució de JxCat i ERC en què demanava la retirada del cos: "Continuarem treballant a Catalunya per a tots els catalans".

Ho ha dit durant la celebració de la patrona del cos a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), amb la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, i el general en cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido.

Sobre la resolució de la cambra catalana, ha declarat que "es prendran totes les mesures necessàries perquè aquest acord no tingui transcendència", i ha avisat que procuraran posar a disposició judicial aquells que no compleixin la llei.

En un discurs en el qual ha alternat el català i el castellà, ha animat els guàrdies civils a mantenir-se ferms davant d'adversitats i riscos latents, i a "grantir la democràcia i la convivència" a Catalunya.

També ha agraït l'operació contra els CDR per "haver evitat mals majors que afortunadament mai s'arribaran a produir".

Ha mostrat el seu suport a les famílies dels agents després de situacions que ha qualificat de complicades, i ha defensat que, malgrat l'"etapa convulsa de la història de Catalunya i, per tant, de la història d'Espanya", no cal oblidar que la Guàrdia Civil té l'afecte i admiració de la majoria dels ciutadans.

També ha recordat que el cos celebra 175 anys d'història en els quals s'ha desplegat territorialment per "oferir un servei de qualitat i proximitat a la ciutadania, tan imprescindible com irrenunciable, i s'ha convertit en l'element de referència i vertebrador de la presència de l'Estat a tota la geografia espanyola".

CONDECORATS

Durant l'acte s'han atorgat tres Creus d'Argent al Mèrit de la Guàrdia Civil, 55 Medalles al Mèrit de la Guàrdia Civil amb Distintiu Blanc i 17 Medalles al Mèrit Militar, i també s'ha retut homenatge als caiguts.

Han condecorat a títol pòstum qui va ser titular del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, magistrat que va investigar la logística de l'1-O i que va morir el novembre de l'any passat per una malaltia quan la causa estava oberta.

Entre els condecorats també hi és la lletrada de l'Administració de Justícia del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, testimoni en el judici pel procés al Tribunal Suprem, que ha rebut una Medalla al Mèrit amb Distintiu Blanc.