Publicat 23/07/2021 17:08CET

El director de Betevé alerta de la situació econòmica "crítica" de la cadena

Archivo - Arxiu - El director de Betevé, Sergi Vicente
BETEVÉ - Archivo

La televisió prescindeix de 9 dels 247 professionals de la plantilla

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El director de Betevé, Sergi Vicente, ha alertat aquest divendres de la situació econòmica "crítica" de la cadena, i ha activat un pla de xoc per garantir un projecte sostenible i competitiu i revertir una situació que, segons ell, podria portar a la fallida.

"Avui hem pres la decisió de prescindir de 9 persones de l'equip de 247 professionals que forma la plantilla. És una decisió dura i difícil per a un mitjà com el nostre, però si no ho fem, les conseqüències en un futur és probable que siguin molt pitjors", ha dit en un comunicat.

S'ha reunit al migdia amb el Comitè d'Empresa i els treballadors per informar-los de la situació, que "ja coneixien amb anterioritat" perquè s'ha explicat internament.

Ha demanat "responsabilitat a tothom per sortir d'aquest pou sense fons" en el qual veu la cadena, i ha afirmat que aquesta serà la primera mesura d'altres que vindran en el futur, i ha afegit que s'ha abaixat el sou un 5%.

La partida de personal ha passat de representar un 57,7% del pressupost el 2019 a un 74,8% el 2021, un augment que, en xifres absolutes, representa passar de 9,4 a 13,5 milions d'euros.

Aquest 74,8% "no deixa marge per fer televisió al nivell" que la cadena necessita i se li exigeix, i ha assenyalat que durant l'any es podrà dedicar a programació un 8,9% del pressupost total de Betevé.

APORTACIONS DE L'AJUNTAMENT

Vicente ha explicat que l'Ajuntament de Barcelona ha fet aportacions extraordinàries --a més de les ordinàries--, com una de 10 milions d'euros el 2020, i en farà una altra d'1 milió aquest any, però ha fet saber que no "pot estar rescatant constantment" i que s'ha de reduir el dèficit de manera immediata.

El director ha dit que caldrà fer molts esforços els pròxims mesos per superar aquest "moment crític", i que el pla de xoc ha de garantir l'adequació de les regles de joc a la missió com a mitjà de comunicació, la sostenibilitat de l'entitat --que passa per disminuir despesa i augmentar ingressos-- i la construcció d'un projecte legítim, sostenible i competitiu.

"Deixar passar el temps o mirar cap a un altra banda ara seria un acte d'inconsciència que no vull ni puc assumir com a director", ha conclòs.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés