Publicat 27/06/2020 10:55CET

La Direcció de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat compleix 40 anys

L'Adreça de Prevenció, Extinció i Salvaments de la Generalitat compleix 40 anys
GENERALITAT DE CATALUNYA

Buch felicita el personal d'aquests 40 anys i remarca l'aposta perquè Bombers creixi

BARCELONA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) de la Generalitat ha complert aquest dissabte 40 anys, després d'un decret de 1980 que abordava la gestió de competències que tenien les diputacions i que es van traspassar a la Generalitat.

La primera tasca va ser desenvolupar un sistema eficaç i modern de resposta immediata a les emergències, com marcava el 'Llibre Vermell', un estudi de 1979 encarregat pel Govern a 39 experts per analitzar la situació i proposar actuacions, segons un comunicat de Bombers de la Generalitat.

La primera gestió del servei encara es va compartir amb les diputacions, que seguien sent titulars dels bombers, mentre que la Generalitat marcava els eixos d'actuació per millorar el servei, decidint les inversions i la cobertura de vacants.

LA SEU A BELLATERRA

La seu central de la DGPEIS s'havia d'instal·lar en les dependències que segueix ocupant, al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra (Cerdanyola).

L'edifici s'havia començat a construir anys enrere per als serveis centrals del Servei Provincial d'Extinció d'Incendis de la Diputació de Barcelona, però l'obra va quedar parada per un problema de liquiditat de la constructora, encara que el Govern va ordenar acabar l'obra en crear-se la DGPEIS.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha felicitat tot el personal d'aquests 40 anys, un temps "de compromís, professionalitat i sacrifici" abarcant des de les petites fins a les grans emergències.

Buch ha remarcat l'aposta de futur del Govern amb el creixement del cos de Bombers de la Generalitat: "Tenim reptes; de tornar a dotar el Cos de tot el personal que necessita; de tornar a donar les eines necessàries; les millors eines per poder afrontar totes les emergències i els reptes que se'ns puguin plantejar".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés