Publicat 4/4/2019 11:22:12 +02:00CET

La Direcció dels Mossos tria vuit nous comissaris, set homes i una dona

El jutge ordena detenir un dels sospitosos de la violació múltiple de Sabadell
@MOSSOS

El cap d'Informació i el cap d'Assumptes Interns, entre els seleccionats

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General dels Mossos d'Esquadra ha seleccionat els vuit candidats a comissari: es tracta de set intendents i una intendenta, tots llicenciats (6) o diplomats (2), i que ja ocupen llocs de rellevncia com la prefectura en la Divisió d'Assumptes Interns i en la Comissaria General d'Informació.

Segons han informat aquest dijous els Mossos en un comunicat, aquests vuit candidats han estat seleccionats d'entre 33 intendents que es van presentar a la convocatria de promoció interna, sobre la base dels informes elaborats per l'rgan assessor i responsable del sistema d'avaluació, i ara hauran de seguir el curs d'adequació per obtenir la categoria.

El tribunal avaluador est format per membres de la Prefectura dels Mossos, de la Sotsdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de la Policia i de l'Escola de Policia de Catalunya, han precisat en el comunicat.

L'única intendenta seleccionada és Marta Fernández, de 49 anys i llicenciada en Dret i Criminologia --va ingressar en el cos el 1992--, que actualment és sotscap de la Divisió d'Investigació Criminal i que anteriorment havia estat cap de la Unitat Central de Desapareguts i cap de l'rea Central de Policia Administrativa.

Han estat escollits també l'intendent Eduard Sallent, de 47 anys i llicenciat en Filosofia, que actualment és el cap de la Comissaria General d'Informació, i va ingressar al cos el 1998, i l'intendent Jaume Garcia, de 61, diplomat en Treball Social, i actual cap d'Assumptes Interns.

Així mateix, estan en la llista Josep Codina, de 53 anys i diplomat en Cincies de l'Educació, actual cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, i Xavier Creus, de 60 i llicenciat en Dret i Criminologia, actual sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Completen la selecció de futurs comissaris Josep Maria Estela, de 49 anys, llicenciat en Dret i cap de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre; Jordi Ferret, de 57, llicenciat en Criminologia i sotscap de la Divisió d'Avaluació i Serveis, i Josep Lluís Rossell, de 56, llicenciat en Enginyeria Tcnica Agrícola i adjunt a la Prefectura de la Policia.

L'última incorporació de comissaris al cos dels Mossos va ser a mitjan 2017, amb vuit en total, quan van ascendir intendents de diverses regions policials i de Serveis Centrals a la mxima categoria --exceptuant la de major--, i des de llavors s'han produt diverses remodelacions a la cúpula.