Publicat 8/9/2019 10:30:46 +02:00CET

El diputat de Cs Jorge Soler publica la seva primera novel·la, 'Café Soledad'

Jorge Soler (Cs)
EUROPA PRESS

LLEIDA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de Cs al Parlament, Jorge Soler, ha publicat la seva primera novel·la, 'Café Soledad' (Edicions Lacre), que relata amors i un món de diferents solituds, algunes felices i altres d'infelicitat.

"La meva intenció era parlar de la solitud dels personatges. Alguns mostren una solitud intencional, que els agrada, estan sols gaudint en un cafè o en una llibreria; i uns altres, fent el mateix, no gaudeixen", ha declarat Europa Press.

"És una novel·la breu. Comença amb una parella que s'asseu en un cafè i reflecteixen la seva adolescència de canvis en la qual els seus pares acaben confluint", ha explicat el diputat per Lleida.

Considera que el lector pot empatizar amb la solitud cercada o amb la suportada d'alguns personatges, i que "hi ha persones que volen sortir de la solitud i no ho aconsegueixen perquè elles mateixes són les causants de la seva solitud, i d'altres, en canvi, ho aconsegueixen".

PASSIÓ PELS LLIBRES

Soler va acabar l'estiu passat la novel·la, que va començar a escriure fa uns quants anys, i a través de Twitter va saber que Lacre Edicions cercava originals per seleccionar novel·les, per la qual cosa va enviar la seva.

El diputat ha dit que en el llibre no hi ha medicina ni política --les seves professions--, sinó que es pot trobar la seva passió pels llibres: afirma que sempre ha escrit, recorda que escriu una columna setmanal al diari 'Segre' i destaca que està treballant en una altra novel·la, més llarga.

Altres llibres seus són la recopilació de relats 'El pájaro en el jardín', prologada per l'escriptor argentí Hernán Casciari, i '¿Por qué lloran los inmigrantes?', una reflexió sobre com la solitud pot fer que una malaltia es porti pitjor.