Publicat 27/4/2020 12:47:37 +02:00CET

La Diputació de Barcelona insisteix en la prevenció del mosquit tigre

La Diputació de Barcelona sensibilitza sobre els riscos del mosquit tigre per minimitzar-los
DIPUTACIÓ DE BARCELONA - Archivo

Recorda la seva reaparició amb l'augment de les temperatures i les pluges

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona ha recordat aquest dilluns la reaparició del mosquit tigre amb l'augment de les temperatures i les pluges de primavera, per la qual cosa ha insistit en la seva prevenció.

Malgrat la situació de crisi sanitària pel coronavirus, i malgrat haver reduït considerablement els desplaçaments de persones i mercaderies, aquestes condicions comporten l'aparició, novament d'aquest mosquit, "i amb ell la seva capacitat d'actuar com a vector d'alguns tipus de malaltia".

El mosquit tigre posa ous en qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundada i que contingui aigua durant uns quants dies, de manera que el control preventiu pot aconseguir-se eliminant els llocs d'aigua on creixen.

Per sensibilitzar a la ciutadania, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona posa a la disposició dels ajuntaments diversos materials com un vídeo --amb una versió llarga i una altra curta-- i un cartell amb l'eslògan 'Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua'.

També ha editat el conte 'A la caça del mosquit ratllat' amb l'objectiu de donar a conèixer l'insecte i fomentar el civisme i un canvi de comportament en els nens i les seves famílies.