Publicat 04/03/2020 16:08CET

La Diputació de Barcelona impulsa protocols locals en contra de les violències masclistes

Cartell de la campanya de la Diputació de Barcelona 'És l'hora de continuar'
DIPUTACIÓN DE BARCELONA

BARCELONA, 4 mar� (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona ha elaborat protocols i plans d'actuació en contra de les violències masclistes a nivell local i comarcal per donar suport als municipis amb una eina d'intervenció compartida, en el marc del dia internacional de la Dona.

La Diputació ha informat aquest dimecres en un comunicat que ha impulsat la campanya 'És l'hora de continuar' per commemorar el 8 de març amb materials i recursos a la disposició dels ajuntaments per "facilitar la tasca de difusió i proporcionar elements de reflexió a la ciutadania".

També treballa en plans locals de prevenció de violències masclistes, que marquen les línies estratègiques, les eines de sensibilització i les accions de prevenció a desenvolupar en un territori durant un període de temps concret.

La Diputació duu a terme protocols interns d'actuació davant assetjament sexual per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere en l'àmbit laboral, per garantir la no discriminació i el ple exercici de les persones en matèria de treball.

Fins ara la Diputació ha ajudat a desenvolupar un total de 240 plans i projectes per a la promoció de la igualtat, la lluita contra les violències masclistes i l'homofòbia en els municipis de la província, i ha format 3.327 professionals municipals en polítiques d'igualtat.

Ha impulsat més de 900 tallers de sensibilització i 66 punts liles per atendre a peu de carrer, i ha completat una guia per a l'elaboració de protocols perquè els ens locals puguin redactar els seus propis documents.

MIRAR EL PASSAT

La Diputació de Barcelona ha organitzat l'exposició 'Mirem el passat amb ulls de dona', una mostra fotogràfica per "ajudar a construir un imaginari sobre què feien les dones al principi del segle XX", que l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona acollirà fins el 30 de març.

L'exposició dibuixa la història de dones que han estat invisibilitzades i silenciades a través de fotografies que la Diputació ha anat publicant des del 2014 a les xarxes socials de la corporació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés