Publicat 11/12/2021 15:36CET

La Diòcesi de Solsona diu que Xavier Novell té prohibides totes les funcions derivades de la seva condició de bisbe

MADRID, 11 des. (EUROPA PRESS) -

L'Administrador Apostòlic de la Diòcesi de Solsona (Lleida) ha emès un comunicat en què precisa que Xavier Novell manté la seva condició de bisbe emèrit però té prohibit exercir les funcions que es deriven del seu càrrec, entre aquestes, administrar qualsevol sagrament i qualsevol activitat magisterial, tant en públic com en privat.

D'aquesta manera, assenyala que "com és públic i notori", monsenyor Xavier Novell i Gomà, bisbe emèrit de Solsona, ha contret matrimoni civil amb la senyora Silvia Caballol i Clement, amb data 22 de novembre del 2021 a la població de Súria, de la província de Barcelona.

"Davant aquest fet greu, cal posar de manifest que el cànon 1394.1 del Codi de Dret Canònic de l'Església Catòlica estipula que el clergue que atempti matrimoni, tot i que sigui només civilment, incorre en suspensió latae sententiae", adverteix.

Per tant, precisa que "des del mateix moment" en què va contreure matrimoni civil, es va produir, de manera automàtica aquesta suspensió. "Això és, que li queden prohibits tots els actes de la potestat d'ordre, els actes de la potestat de govern i l'exercici de tots els drets i funcions inherents a l'ofici episcopal (cf. c. 1333.1), sense excloure altres possibles conseqüències que es poguessin seguir canònicament", puntualitza.

Això significa, segons apunta, que Xavier Novell i Gomà, tot i que que manté la condició de bisbe, no pot desenvolupar cap de les funcions que es deriven d'aquesta condició; entre d'altres, té prohibida l'administració dels sagraments i qualsevol activitat magisterial, tant en públic com en privat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés