Publicat 11/06/2020 18:20CET

Dincat afirma que l'Ingrés Mínim Vital discrimina els discapacitats intel·lectuals

Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat)
DINCAT - Archivo

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

Dincat, representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha assegurat aquest dijous que l'Ingrés Mínim Vital establert pel Govern central discrimina les persones amb discapacitat intel·lectual, i ha exigit que es modifiqui la regulació per fer-la més inclusiva.

Malgrat valorar positivament l'ajuda i entendre-la com un pas endevant cap a la reducció de les desigualtats socioeconòmiques, Dincat ha lamentat en un comunicat "que no s'hagin tingut en compte les necessitats d'aquestes persones, que formen part d'un dels col·lectius amb més risc de pobresa".

Segons el col·lectiu, la prestació està plantejada per "unitats de convivència", un requisit que, atès que moltes persones amb discapacitat intel·lectual es veuen obligades a romandre a casa dels seus familiars per falta d'ingressos, camufla la seva vulnerabilitat per la suma dels ingressos de les seves famílies.

En aquest sentit, el col·lectiu ha reclamat que es reconegui a les persones amb discapacitat intel·lectual com una "unitat de convivència especial independent del seu grup familiar" i que es permeti que les persones adultes amb la capacitat modificada jurídicament puguin sol·licitar la prestació.

"Cal eliminar totes les barreres que dificulten a les persones amb discapacitat intel·lectual l'accés a una vida digna; per la qual cosa demanem als Grups Parlamentaris que reflexionin, ens escoltin i prenguin decisions que estiguin a l'alçada", ha reclamat el director de Dincat, Carles Campuzano.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés