Publicat 13/5/2020 19:57:01 +02:00CET

El diari digital VilaWeb celebra 25 anys i presenta el seu projecte VilaWeb25

Vicent Partal y Assumpció Maresma recibieron en 2004 el Premi Nacional de Periodisme 2004 de manos del presidente Pasqual Maragall i la consellera Caterina Mieras
VILAWEB

Prepara un congrés internacional de periodisme digital, una exposició i un llibre

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

VilaWeb celebrarà aquest divendres 25 anys com un dels diaris digitals pioners a Europa, en els inicis d'Internet i abans que la xarxa tingués en el periodisme el protagonisme que té avui, en què ha esdevingut "degà de la premsa digital en el continent".

A més, impulsa ara el seu projecte de renovació VilaWeb25, que pretén "aprofundir el model de periodisme de qualitat, ampliant la perspectiva global de la informació i la relació de proximitat amb els lectors i subscriptors", informa en un comunicat.

DES DE DIJOUS

Aquest dijous, de 18 a 19 hores, farà una emissió especial en vídeo per YouTube, Facebook i Twitter, per celebrar el seu primer quart de segle i anunciar els projectes immediats del diari, que ronda els 19.000 subscriptors.

Durant el cap de setmana publicarà vídeos antics que evocaran, entre altres fets, l'època en què el propi mitjà explicava com mirar vídeos en un ordinadors i com instal·lar-se un correu electrònic en el mòbil; i també publicarà un repàs de la seva història, amb text i fotos claus de cada moment.

PARTICIPACIÓ DELS LECTORS

I demana als lectors que expliquin divendres les seves pròpies experiències vinculades al diari, utilitzant a les xarxes l'etiqueta #25AnysVilaWeb.

Durant tot l'any, el diari seguirà celebrant el seu aniversari amb diverses activitats, entre les quals destaca la publicació del llibre d'estil en Edicions de 1984, una exposició al Palau Robert de Barcelona sobre els canvis en el periodisme i a Catalunya en aquests anys, i un congrés internacional sobre periodisme digital.

Són projectes parats pel confinament durant el coronavirus però que es reprendran "tan aviat com sigui possible".

DE DIRECTORI A PLATAFORMA

VilaWeb (Premi Nacional de Periodisme i Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme) va sorgir l'any 1995 en crear-se el directori la Infopista, que agrupava totes les pàgines d'Internet en català.

Avui és una plataforma informativa multimèdia les 24 hores, "pionera també en la creació d'una comunitat de lectors i subscriptors" que contribueixen al funcionament i suport econòmic del diari.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 4. 4

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants

 5. 5

  Successos.- ICL Iberia Súria&Sallent atura l'activitat després de morir un empleat en Vilafruns (Barcelona)