Publicat 8/12/2019 18:43:53 +01:00CET

La DGT intensifica aquesta setmana els controls d'alcohol i drogues: 25.000 proves diàries a qualsevol hora del dia

Imatge de recurs d'un control antidrogues de la Guàrdia Civil de Trànsit.
GUARDIA CIVIL - Archivo

MADRID, 8 des. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Trànsit (DGT) intensificarà aquesta setmana els controls d'alcohol i drogues i farà més de 25.000 proves diàries en un període en què augmenta el consum d'aquestes substàncies arran dels menjars i sopars nadalencs.

Durant una setmana, entre els dies 9 i 15 de desembre, els agents de trànsit de la Guàrdia Civil establiran punts de control a tot tipus de carreteres i a qualsevol hora del dia per prevenir de risc els conductors.

Precisament, el consum d'alcohol i drogues provoca un terç dels accidents mortals a les carreteres espanyoles. En aquest sentit, la DGT ha apuntat que l'alcohol no només està relacionat amb més accidentalitat, sinó que també suposa més mortalitat i lesions més severes.

D'altra banda, i amb l'objectiu que la campanya es generalitzi també a les vies urbanes, Trànsit ha convidat els ajuntaments de més de 25.000 habitants a sumar-se a la campanya i establir controls als seus cascos urbans. En l'última campanya van participar-hi 346 ajuntaments i es van fer més de 50.000 proves d'alcohol i drogues.