Publicat 06/12/2021 11:27CET

La DGT farà aquesta setmana més de 20.000 controls diaris d'alcohol i drogues

Archivo - Arxivo - Trànsit en la carretera A-1, a 29 d'octubre de 2021, a Madrid (Espanya).
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

MADRID, 6 des. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat que, a partir d'aquest dilluns i fins aquest diumenge 12 de desembre, posarà en marxa una campanya en què es duran a terme més de 20.000 controls diaris d'alcohol i/o drogues, amb l'objectiu d'intensificar la vigilància sobre el risc que suposa el consum d'aquestes substàncies unides a la conducció.

Sobre aquest assumpte, la DGT assegura que aquestes campanyes continuen sent necessàries, perquè al 2020 l'alcohol es va mantenir com el segon factor més habitual en els accidents mortals de trànsit que es van produir aquell l'any (27%), només per darrere de les distraccions. Aquest percentatge suposa un increment de dos punts pel que fa a les xifres del 2019.

Per tot això, tant els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (ATGC), com els de les Policies Locals dels ajuntaments de més de 25.000 habitants als quals Trànsit ha convidat a sumar-se a la campanya, establiran al llarg d'aquesta setmana diferents punts de control, a tot tipus de carreteres i a qualsevol hora del dia.

Així mateix, la DGT recull, segons la memòria de troballes toxicològiques en víctimes mortals en accidents de trànsit, que al 2020, del total de 597 conductors morts en accident de trànsit i sotmesos a autòpsia i anàlisi toxicològic, gairebé el 49 per cent (291) van tenir resultats positius d'alcohol, drogues d'abús i/o psicofàrmacs, tres punts més que al 2019.

Les dades han mostrat que l'alcohol continua sent la substància més consumida pels conductors morts, seguida de la cocaïna, el cànnabis i els psicofàrmacs. Comparant les dades dels últims deu anys, s'aprecia una tendència a l'alça general en el consum de totes aquestes substàncies, especialment destacada en el cas de les drogues (7,6% més).

A més, l'any passat també es va incrementar el nombre de vianants
morts per atropellament amb resultats positius d'alcohol, drogues i/o psicofàrmacs, aïlladament o en combinació respecte al 2019. Dels 136 vianants morts per atropellament en accident de trànsit i sotmesos a autòpsia, una mica més del 41 per cent (56) van tenir resultats positius.

Finalment, la DGT ha insistit que l'única taxa segura és el 0,0 per cent, perquè amb taxes d'alcoholèmia en els marges legals permesos, el nostre risc de provocar un accident es pot veure incrementat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés