Publicat 18/1/2020 10:30:30 +01:00CET

La DGT aconsella avançar a dissabte el retorn del cap de setmana per l'arribada de la borrasca Gloria

Trànsit, qualitat de l'aire, recurs
DIPUTACIÓN DE GRANADA - Archivo

MADRID, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Trànsit ha aconsellat avançar a dissabte el retorn del cap de setmana per evitar possibles incidències que es puguin produir en carretera davant l'arribada de la borrasca Gloria, segons ha informat la institució.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha advertit que la borrasca Gloria vindrà acompanyada de forts vents, pluja i neu i que afectarà la península, especialment la zona mediterrània i l'est de Castella-la Manxa. Aquests fenòmens meteorològics poden afectar la circulació per carretera.

Els fenòmens meteorològics més adversos s'esperen per diumenge i dilluns, per la qual cosa la DGT ha destacat que "és important planificar els desplaçaments tenint en compte aquesta situació".

A més de les vies comarcals i locals que es puguin veure afectades per aquest fenomen, també podrien presentar complicacions les vies d'alta capacitat, autovies i autopistes.

En cas que els desplaçaments que s'hagin de fer transcorrin per alguna de les vies incloses en les zones amb avís per nevades, les condicions del viatge poden veure's afectades per possibles actuacions a la via amb la finalitat de garantir la fluïdesa i la seguretat vial a tot moment.

En concret, és possible que a les carreteres hi hagi restriccions a la circulació de vehicles pesats; restriccions a la circulació a altres vehicles que no comptin amb pneumàtics d'hivern o cadenes; limitació de la velocitat de circulació i prohibició d'avançaments; talls totals preventius; i seguiment obligatori de desviaments alternatius.

Davant el temporal, Trànsit recomana que "s'extremi la precaució" quan se circuli per les àrees i vies afectades per aquesta previsió, així com disposar dels mitjans i equipament adequat per transitar en condicions de seguretat.

Els usuaris de la via han de parar esment a la senyalització en els panells de missatge variable i a les indicacions dels agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

Així mateix, la DGT ha recordat que per permetre el pas de vehicles de conservació de carreteres i llevaneus "és molt important que se circuli en comboi i es deixi lliure el carril esquerre".

Trànsit informarà de la situació de la circulació a través dels mitjans de comunicació, especialment en els butlletins informatius de ràdio, xarxes socials, a la seva pàgina web i en el telèfon 011.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 3. 3

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  L'alcalde de Lleida demana a grups municipals que demanin regularització de temporers sense papers