La Dgaia té retards en el pagament de 5,3 milions d'euros a entitats

El conseller Chakir el Homrani i la dtora.Territorial Marta Casacuberta
GENERALITAT
Publicat 9/11/2018 17:45:22CET

La Generalitat incrementarà 840 treballadors en els serveis socials locals

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia) de la Generalitat ha patit retards en el pagament de concerts i serveis a entitats i té pendents de pagar 5,3 milions d'euros, dels 12 milions mensuals per a centres, ha explicat aquest divendres el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies del Govern de Catalunya, Chakir el Homrani.

En declaracions als mitjans a Girona, després de ser preguntat per aquest assumpte, ha admès que hi han hagut algunes dificultats a causa de canvis que s'han dut a terme per fer el sistema més eficient: "Hem generat circuits nous per facilitar administrativament les gestions de les factures, perquè s'han de fiscalitzar, i continuarem treballant per evitar al màxim que hi hagi retards en el pagament".

A Girona, el conseller ha presentat l'addenda del Contracte Programa de Serveis Socials 2018-19 a Girona, amb el qual volen "continuar la feina feta per la consellera Dolors Bassa i amb una aposta molt clara" pel reforç dels equips bàsics de serveis socials dels municipis.

Ha assenyalat que aquest contracte incrementarà en 850 treballadors aquests equips a tot Catalunya, i més de 80 a la província de Girona.

GESTOR ADMINISTRATIU

També introdueix una figura nova, "que sempre havia estat demanada per treballadors i educadors socials per als ens locals", la del gestor administratiu, que facilitarà poder treure part d'aquesta feina administrativa als educadors i treballadors socials.

"D'altra banda, a Girona s'introdueix una de les apostes més importants: la creació d'una xarxa pública d'atenció a nens i adolescents entre 0 i 18 anys", els serveis d'intervenció socioeducativa (SIS).

Els SIS estan plantejats com un model que superi els centres oberts i que suposi l'entrada de nens entre 0 a 3 anys, "una perspectiva preventiva de treball amb famílies" i un increment de pressupostos en infància i adolescència en el contracte programa, que a Girona duplicarà els pressupostos en aquest àmbit.

"REPTE DE PAÍS"

El contracte programa introdueix programes específics sobre un assumpte que va mes enllà del contracte programa, de la Dgaia i de la Conselleria: "És un repte de país" i és necessària una estratègia a nivell europeu, així com solucionar àmbits fora de les seves competències com per exemple el fet que es triguen vuit mesos a regularitzar la seva situació administrativa.

"Continuarem treballant per assegurar l'acolliment de tots els menors que arriben a aquest país, assegurar sempre que el sistema de protecció a la infància no diferencia ni discrimina per origen, i seguirem treballant en aspectes que van mes enllà del mateix Govern català", ha assegurat.

En ser consultat per queixes de centres en què manquen recursos per atendre tots els menors no-acompanyats que arriben, ha defensat que han aprovat 30 milions d'euros en fons de contingència: "La qüestió ara mateix no és només econòmica, és també la capacitat que tinguem de generar places al mateix ritme de les arribades, que és la dificultat".

També ha indicat que han alliberat 3 milions més de crèdit del Consorci de Barcelona per a aquests serveis, i ha reiterat que "la qüestió és tenir un sistema dimensionat".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.