Publicat 13/3/2019 10:53:43 +01:00CET

La DGAIA descarta el racisme en una baralla entre joves a la Zona Franca de Barcelona

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Dos grups de joves, entre els quals hi ha menors tutelats per la Generalitat, van protagonitzar aquest dissabte una baralla a la Zona Franca de Barcelona, i la secretria d'Infncia de la Generalitat, Georgina Oliva, ha dit que "va ser una baralla que va durar 20 minuts" i no veuen components xenfobs, en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press.

El 112 va rebre a la tarda nit d'aquest dissabte un avís de la baralla, i fonts dels Mossos d'Esquadra consultades per Europa Press han detallat que no va haver-hi ferits greus, i que no consta cap denúncia sobre aquest assumpte sobre el succés, en el qual, segons ha publicat 'El Periódico', van participar unes 30 persones i va haver-hi cinc menors tutelats atesos per contusions.

Oliva ha explicat que tenen constncia del succés per un informe d'incidncia del centre de la Direcció General d'Atenció a la Infncia i l'Adolescncia (DGAIA) a la zona de Barcelona: "Pel que sembla, ha estat un incident entre dos grups de joves, un del centre, que eren cinc, i cinc del barri, en aquest cas per una disputa d'assumptes d'adolescents".

"No considerem que tingui un component racista perqu hi ha una srie d'elements que s'han pogut produir a Castelldefels o Canet de Mar (Barcelona) que no es donen en aquesta circumstncia concreta" o en unes altres que hagin pogut passar en disputes entre joves.

Ha observat que "en cap cas hi va haver crits xenfobs que atempten contra la dignitat de les persones en apellar al seu lloc d'origen", com sí que ha passat en els dos altres successos, mentre que tampoc no hi va haver reiteració.

"Va ser una baralla que va durar 20 minuts", van intervenir els Mossos, una ambulncia i l'equip educatiu, per hi ha diferncies importants, ha remarcat.

el més llegit

 1. 1

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 2. 2

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 3. 3

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 4. 4

  Coronavirus.- Barcelona, la seva àrea metropolitana i Lleida passen a fase 2 de desconfinament

 5. 5

  Plasticband assessora més de 200 empreses per transportar productes amb seguretat