Actualitzat 30/05/2014 13:00

Deu joves reflexionaran sobre el futur de Barcelona amb el projecte cultural Ffbcn

Presentación del Ffbcn
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 maig (EUROPA PRESS) -

El projecte cultural Fàbrica Futur Barcelona (Ffbcn) ha reunit 10 joves perquè repensin i projectin el futur de la ciutat comtal, segons ha explicat aquest divendres en roda de premsa el comissari del Tricentenari, Toni Soler.

Segons ha assenyalat, els objectius del Tricentenari són recordar els fets del 1714, fer l'efemèride i també reflexionar en clau de futur, aspecte on s'inscriu el projecte, ja que és una forma de fer "una commemoració al revés".

Per a això, hi ha "gent insultantment jove", amb talent emergent seleccionat per la comissaria del projecte, Bibiana Ballbé, perquè realitzin projectes emmarcats en 10 àmbits diferents --arts, cinema, arquitectura i urbanisme, comunicació, educació, treball, menjar, relacions personals, comunitat, turisme-- que, segons ella, seran claus en el futur de la ciutat.

Ballbé ha remarcat la intenció de projectar internacionalment el Ffbcn, per la qual cosa la pàgina web també estarà disponible en anglès, i ha dit que la intenció és que sobrevisqui al Tricentenari, per la qual cosa l'any que ve s'escollirien a 10 persones més per continuar amb el projecte.

Per portar a terme les 10 iniciatives, els joves creadors --Eloi Vilalta, Bernat Saumell, Santi Pozo, Laura Dubreuil, Adrià Recasens, Carmina Solà, Raquel Lamazares, Jordi Valls, Adrian Latorre i Mohammad El Amrani-- tindran assessorament d'experts amb carreres reconegudes, com Genís Roca, Xavier Verdaguer, Anna Maiques, Antoni Basses, Mikel López Iturriaga i Jaume Ripoll, entre d'altres.

MÈTODE DE TREBALL

Els creadors joves confeccionaran els seus projectes i els presentaran oficialment el 17 setembre al CaixaForum, però fins aleshores, es reuniran amb els experts per definir millor les seves propostes i intentaran fonamentar-les perquè també tinguin un marc teòric, procés que podrà seguir-se des de la web oficial --bcn.cat/ffbcn--.

A més, s'organitzaran tres conferències al Convent de Sant Agustí, en les quals els creadors i els experts per explicar als interessats el procés i quins han estat els avenços i descobriments a cadascun dels 10 projectes.

Un dels experts, Genís Roca, ha explicat que és convenient que el futur ho pensin "persones irreverents" perquè es viu un moment de profunda transformació causat per una tecnologia disruptiva, referint-se a internet, i només els joves poden reflexionar sobre com ha de ser el futur.

La Fundació La Caixa ha col·laborat amb el projecte econòmicament i mitjançant la cessió del CaixaForum el 17 de setembre a la presentació oficial dels projectes, però segons ha explicat el director de l'àrea de cultura de la Fundació La Caixa, Ignasi Miró, "no hi ha un compromís per executar els projectes, dependrà del que sorgeixi".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés