Publicat 26/8/2019 17:23:26 +02:00CET

Detonat el projectil trobat a la platja de Sant Sebastià de Barcelona

Perímetro de seguridad en la playa de Sant Sebastià de Barcelona
@BCN_AJUNTAMENT

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

Els artificiers de l'Armada han detonat aquest dilluns el projectil explosiu trobat el diumenge per la Guàrdia Civil a la platja Sant Sebastià de Barcelona.

L'operació s'ha fet a les 15.35 hores en alta mar --a una milla de la costa i a uns 45 metres de profunditat--, lloc fins on l'artefacte explosiu s'havia traslladat amb globus d'elevació submergits, per la qual cosa no s'havia tret de l'aigua.

La bomba, del 1936 i que es va trobar sense detonar, contenia 70 quilos de trilita i era altament volàtil, per la qual cosa l'Ajuntament de Barcelona havia ampliat el perímetre acordonat per incloure-hi la platja de Sant Sebastià i l'esplanada de la plaça del Mar abans que es procedís a la detonació.

L'artefacte es denomina 'bomba catalana' i va ser fabricat l'any 1936, encara que no s'ha pogut precisar l'any de la Guerra Civil en què va ser llançat.

La Guàrdia Urbana ha reobert les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel a la Barceloneta, que romanien tancades al públic des del diumenge, i s'ha normalitzat l'activitat de la zona, ha informat la policia local en una anotació a Twitter.