Publicat 17/11/2019 13:14:37 +01:00CET

Detinguts quatre homes per extreure minerals sense permís a Sant Cugat (Barcelona)

Cotxe dels Mossos d'Esquadra
MOSSOS D'ESQUADRA - Archivo

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 22 i 29 d'octubre quatre homes, d'entre 31 i 44 anys, per extreure minerals sense autorització de la pedrera Berta a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), ha informat la policia catalana en un comunicat aquest diumenge.

Els fets es remunten al 29 de setembre, quan els quatre homes van accedir a la pedrera, una propietat privada sense activitat i tancada al públic, que tenia els accessos tancats i vigilància privada.

En ser alertats, els agents es van dirigir a la pedrera i van trobar els quatre homes, que extreien minerals d'una veta de fluorita a més de cinc metres d'alçada, després del que van parar l'extracció i van comprovar que no disposaven de permís.

Els agents van constatar que els homes, malgrat que no actuaven en grup, ja havien llogat maquinària per a extraccions mineres en altres ocasions i que el seu interès pels minerals "anava més enllà del simple afany de col·leccionisme, amb clara intencionalitat d'aconseguir beneficis econòmics".

Els quatre homes van ser detinguts, el 22 i 29 d'octubre, per un presumpte delicte de robatori amb força i la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.