Publicat 18/7/2019 18:54:33 +02:00CET

Detinguts 11 lladres en l'operació a Barcelona per robatoris violents de rellotges

Operació contra lladres de rellotges a Barcelona
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat aquest dijous un grup criminal dedicat a robar de manera violenta rellotges de luxe a la via pública amb la detenció d'11 presumptes membres, ha informat la policia catalana en un comunicat.

La investigació policial, que va començar el novembre del 2018, està dirigida pel Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona i ha culminat aquest dijous amb diversos escorcolls simultanis a domicilis de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Els investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Mossos han aconseguit recuperar una gran quantitat de rellotges de luxe i diners en efectiu, sostrets principalment a víctimes d'alt poder adquisitiu.

Els membres d'aquest grup criminal actuaven de manera "reiterada i professional", feien servir identitats falses i provaven de donar sortida als rellotges de manera ràpida al mercat internacional a través d'intermediaris a l'estranger.

En els seus cops feien servir la violència en la majoria dels casos, actuaven a qualsevol hora del dia o de la nit, normalment en grup encara que també podien atracar en solitari i sempre fent un seguiment previ fins a arribar a un lloc oportú, com un carrer estret o fosc.

Una vegada sostret el rellotge, sortien corrent cap a un dels nombrosos domicilis que tenien repartits a la ciutat i guardaven la peça per anar a buscar a una nova víctima.

Aquest grup de lladres actuaven amb diferents identitats i amb identitats falses, a més que eren itinerants i viatjaven a diferents ciutats europees.

La investigació va començar amb un primer robatori violent en el qual van arrabassar a una víctima un rellotge d'alta gamma amb el mètode de l'estrabada, i es van poder identificar tres dels quatre autors.