Publicat 1/4/2019 14:34:33 +02:00CET

Detingut el treballador d'una gestoria de Granollers (Barcelona) per frau a la Seguretat Social

Successos.- Llibertat per a dos conductors detinguts per atropellaments mortals
EUROPA PRESS - Archivo

GRANOLLERS (BARCELONA), 1 abr. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Policia Nacional, han detingut el treballador d'una gestoria de Granollers (Barcelona) de 69 anys, espanyol i veí de Barcelona per presumptes delictes de falsedat documental, contra la hisenda pública i afavorir la immigració illegal.

El detingut es dedicava a fer altes fraudulentes a la Seguretat Social perqu els beneficiaris poguessin percebre prestacions socioeconmiques o bé regularitzessin la seva situació administrativa a Espanya, en qu s'estima que haurien cotitzat de manera fraudulenta 230.000 euros, segons ha informat la policia catalana aquest dilluns en un comunicat.

La investigació va comenar l'agost del 2018, quan van descobrir aquestes altes de ciutadans estrangers en una empresa de la capital catalana, sense que el propietari en tingués coneixement.

Les indagacions van arribar fins al responsable del negoci de Granollers, perqu amb la seva condició d'autoritzat a la xarxa de la Tresoreria General de la Seguretat Social feia aquestes altes que, en alguns casos, volia afavorir la percepció de prestacions socioeconmiques per falsos períodes de cotització, així com l'obtenció de permisos de residncia o la seva renovació.

En total, 27 persones, incls el detingut, s'haurien beneficiat d'aquests processos irregulars i s'haurien fet servir el nom de 44 companyies per fer-ho; tots dos cossos policials van tancar l'operació a mitjans del passat mes de mar.