Publicat 5/6/2019 12:57:34CET

Detingut un presumpte terrorista que s'amagava a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

Málaga.- Sucesos.- Detenido un fugitivo noruego que buscaba vivienda a las afueras de Coín donde pasar inadvertido
POLICÍA NACIONAL

MADRID, 5 juny (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut un presumpte terrorista que s'amagava a Santa Coloma de Gramenet després d'haver fugit del Marroc el setembre de l'any passat.

Se l'ha detingut per la seva presumpta participació en els delictes d'integració en organització terrorista i tràfic de drogues i s'ocultava a la localitat barcelonina de Santa Coloma de Gramanet, ha informat la Policia en un comunicat de premsa.

El detingut, marroquí de 30 anys d'edat, va fugir el setembre del 2018 de Tànger després de la desarticulació per part de les autoritats marroquines de la cèl·lula gihadista de la qual formava part. Després de la seva fugida va aconseguir entrar de manera clandestina a Espanya i es va amagar a Santa Coloma de Gramanet.

L'estructura terrorista es dedicava al finançament d'activitats gihadistes per mitjà de la comissió de delictes comuns i tràfic d'estupefaents.

El detingut comptava amb antecedents per delictes relacionats amb el terrorisme gihadista al seu país d'origen i el 2012 va intentar desplaçar-se a Síria per fer la gihad. La Policia va procedir a la detenció sobre la base d'una Ordre Internacional de Detenció emesa pel Marroc amb la col·laboració de la Direction Général de la Surveillance du Territoire marroquina.