Publicat 30/5/2020 15:40:54 +02:00CET

Detingut l'home que presumptament ha matat la seva parella a Esplugues (Barcelona)

La dona no va denunciar una agressió que va sofrir l'any 2019 i no va identificar a l'autor

BARCELONA, 30 maig (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han detingut abans de les 15.00 hores d'aquest dissabte a Badalona (Barcelona) a l'home que presumptament ha matat la seva dona a Esplugues de Llobregat (Barcelona), ha explicat la policia catalana a Europa Press.

La víctima, de 51 anys i veïna de Viladecans (Barcelona), ha estat trobada morta amb signes de violència el matí d'aquest dissabte al domicili que compartien els dos, després d'un avís que ha arribat a la policia sobre les 7.00 hores.

La investigació l'està duent a terme la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos, i fonts coneixedores han explicat que el crim ha estat amb arma blanca.

El jutge de guàrdia d'Esplugues de Llobregat ha dirigit a partir de les 10.00 l'aixecament del cadàver, i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha constatat que existeix un antecedent de violència sobre la dona l'any 2019.

Detalla que en aquella ocasió els fets van ocórrer a Gavà (Barcelona), que la víctima no va identificar a l'autor i no va dir qui li havia provocat les lesions per les quals va ser portada a l'hospital.

Tampoc va voler denunciar i no va acudir a les cites del forense a qui es va oficiar per practicar reconeixement, i la causa es va obrir al maig però es va arxivar al novembre davant la impossibilitat de continuar amb la investigació sense oposició de fiscalia.

ESPLUGUES I VILADECANS CONDEMNEN EL CRIM

Els Ajuntaments d'Esplugues i de Viladecans (Barcelona) han condemnat "enèrgicament" en un comunicat conjunt el crim, i han fet una crida a la societat per abordar amb determinació les causes d'aquesta xacra.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha manifestat que és "inacceptable que continuïn produint-se aquests crims tan execrables", i ha apuntat que alguna cosa falla en la societat quan persisteix la violència cap a les dones solament pel fet de ser dones.

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha afirmat que "la violència masclista és una xacra social", i ha advertit que en aquest temps marcat pel coronavirus en el qual hi ha un augment de la convivència en les llars, és necessari extremar l'atenció.

Tots dos consistoris han faran un minut de silenci a les 19 hores d'aquest dissabte per condemnar els fets, i conviden a la ciutadania a participar des de les seves pròpies cases per mantenir les distàncies de seguretat per la pandèmia.