Publicat 19/7/2019 11:38:39 +02:00CET

Detingut un fugitiu holandès que va protagonitzar un robatori de diamants

Cotxe de la Policia Nacional
POLICÍA NACIONAL

GIRONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut a Platja d'Aro (Girona) un fugitiu holandès que el maig del 2018 va protagonitzar un robatori amb armes en un hotel dels afores d'Amsterdam, en el qual va aconseguir una important quantitat de diamants.

En un comunicat, el cos policial ha explicat que el fugitiu s'amagava a Platja d'Aro, havia canviat el seu aspecte físic i utilitzava documentació romanesa falsa, encara que els investigadors van poder identificar-lo mitjançant l'anàlisi dactilar.

El detingut formava part d'un perillós clan familiar especialitzat en delictes contra el patrimoni que va cometre un important cop després d'apoderar-se d'una gran quantitat de diamants, i va fugir després en un vehicle d'alta gamma.

La Fiscalia de la regió Holanda Nord va obrir una investigació en la qual va identificar els autors materials del robatori: el detingut i una dona de nacionalitat neerlandesa, i van escorcollar un domicili del principal sospitós en una localitat al sud d'Utrecht, en el qual van localitzar dues armes de foc, carregadors i molta munició.

Les investigacions de la Policia i la Justícia holandesa apuntaven, després d'analitzar la documentació intervinguda, que aquests sospitosos podien haver fugit a la Costa Brava, i a finals de maig es va cursar una comissió rogatòria a la Justícia espanyola i una Ordre europea de detenció i entrega per delictes econòmics, financers, contra l'ordre públic, seguretat de l'Estat i falsedat documental.

Una vegada localitzat, la Policia Nacional va sol·licitar col·laboració a l'Àrea de Recursos Operatius (Arro) dels Mossos d'Esquadra per detenir aquest fugitiu en una zona d'oci de Platja d'Aro, i també van identificar els seus acompanyants i es va constatar que no tenien cap relació amb la investigació ni cap causa pendent.

RELLOTGE DE 15.000 EUROS

En el moment de la seva detenció, va provar de lliurar a un acompanyant un rellotge de luxe valorat en més de 15.000 euros, encara que els policies l'hi van intervenir i el van lliurar a l'autoritat judicial, per si estava relacionat amb algun dels fets delictius.

El detingut, que té antecedents per delictes d'estafa a Espanya, va ser posat a la disposició de l'Audiència Nacional, que resoldrà la petició d'extradició.

L'operació l'han dut a terme agents de la Policia Nacional adscrits al Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols (Girona), en col·laboració amb les autoritats judicials i policials dels Països Baixos, i els Mossos d'Esquadra.