Publicat 21/12/2019 11:36:49 +01:00CET

Detingut a Barcelona un fugitiu que buscaven a Suècia per assassinat i blanqueig

[Grupomadrid] "La Policia Nacional deté a Barcelona un fugitiu que buscaven les autoritats sueques per assassinat, organització criminal i blanqueig"
POLICÍA NACIONAL

BARCELONA, 21 des. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home sobre qui pesava una euroordre emesa a Suècia per presumptes delictes d'assassinat, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals, i que era considerat un "objectiu prioritari" per a la policia sueca donada la gravetat dels delictes.

La policia sueca el relaciona amb l'assassinat d'una persona a la ciutat de Malmö al març del 2017, a qui dos homes van disparar diverses vegades al cap i al cos, ha explicat la Policia Nacional en un comunicat aquest dissabte.

També se'l vincula amb un altre assassinat al febrer del 2018, quan diverses persones van disparar dos individus, i un d'ells va morir: el detingut enfronta una pena de cadena perpètua per dos homicidis consumats i un altre en grau de temptativa.

Els investigadors també el vinculen amb una estafa el 2017, quan una empresa, enganyada, va transferir més de 6,5 milions de corones sueques --uns 623.000 euros-- a una altra empresa sueca, i l'endemà, el detingut va rebre en el seu compte en un banc de Dubai, als Emirats Àrabs Units, 50.000 corones --4.800 euros-- de la segona empresa.

La Policia va començar a investigar on era a l'abril, quan el fugitiu feia servir una identitat falsa, i van descobrir que havia residit a Las Rozas (Madrid).