Publicat 29/8/2020 12:44:51 +02:00CET

Un detingut a Arbúcies (Girona) per conrear marihuana en el Parc Natural del Montseny

Un detingut a Arbúcies (Girona) per conrear marihuana en el Parc Natural del Montseny
MOSSOS D'ESQUADRA

L'Unesco va declarar el parc com a reserva de la biosfera l'any 1978

GIRONA, 29 ago. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres un albanès de 26 anys a Arbúcies (Girona) per conrear presumptament 3.244 plantes de marihuana en una zona forestal de difícil accés en el Turó Vilarmau-Brolla-Bordiol, dins del Parc Natural del Montseny, informa aquest dissabte la policia catalana en un comunicat.

S'havien talat arbres de tres bancals, en ple paratge natural i condicionats per al conreu de marihuana, i els presumptes autors s'havien obert pas amb maquinària pesada i havien ocultat el camí amb els mateix arbres, amb la intenció de barrar el pas i ocultar el cultiu.

S'hi van localitzar també tubs de reg que anaven des dels bancals fins a dos torrents de la muntanya, dues grans piscines de plàstic amb aigua i substàncies per alimentar les plantes i, en les proximitats, un tendal i una taula feta amb troncs d'arbres, una cuina de gas, roba estesa, dos telèfons mòbils i diversos aparells.

La policia catalana va detenir com a presumpte responsable del cultiu un home que en aquell moment estava regant les plantes --que no tenia antecedents-- i que dijous va passar a disposició del jutge, que va decretar el seu ingrés a la presó.

La investigació continua oberta, no es descarten més detencions i, atès que el cultiu es trobava en un parc natural declarat reserva de la biosfera des de 1978 per la Unesco, es continuen fent gestions per mesurar les afectacions al medi natural i determinar si s'ha incorregut en un delicte contra el medi per la gran quantitat d'arbres talats i la destrucció del sotabosc.

Tot això, segons expliquen els Mossos, ha suposat la creació de residus naturals combustibles susceptibles de provocar incendis, i també els poden produir els plàstics, vidres, bidons químics, mànegues i lones que s'han trobat a la zona.

Contador