Publicat 11/3/2019 17:25:11 +01:00CET

Detingut amb 20 lingots d'or de contraban a la Farga de Moles (Lleida)

Successos.- Detingut amb 20 lingots d'or de contraban en la Farga de Moles (
AGENCIA TRIBUTARIA

LLEIDA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Agncia Tributria i la Gurdia Civil, sota la direcció de l'Administrador de la Duana de la Farga de Moles (Lleida), van detenir aquest dissabte 9 de mar un conductor que viatjava amb 20 lingots d'or de contraban amagats al cotxe, han informat en un comunicat aquest dilluns.

Els agents van intervenir en total 19 lingots de 250 grams i un d'un quilo, durant un control fiscal a la duana, valorats en un total de 258.401 euros, per la qual cosa es va detenir el viatger com a presumpte autor d'un delicte de contraban.

El vehicle va accedir cap a les 19.30 hores a la duana, procedent d'Andorra, pel carril verd, que suposa que no es té res per declarar, i va afirmar als agents que no tenia res per declarar.

En comprovar el maleter, van trobar un tiquet de compra que superava el valor dels efectes trobats al maleter, i en demanar més detalls al conductor, va admetre que portava un lingot d'or amagat en un buit del vehicle.

El detingut, I.J.S., de 55 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Navarra, va manifestar que no portava res més, per en fer un reconeixement més exhaustiu, els investigadors van trobar 19 lingots més embolicats en quatre paquets.

El detingut va passar a disposició judicial aquest diumenge i va quedar en llibertat provisional, mentre que l'or i el vehicle van quedar dipositats a la Duana de la Farga de Moles a disposició de l'autoritat judicial.