Publicat 2/11/2019 12:28:05 +01:00CET

Detingudes set persones per robar dos milions d'euros en joies a Barcelona

Robatori a un taller de joies de Barcelona.
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

Una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha resultat en la detenció de set persones per presumptament robar joies, rellotges i diners per valor de dos milions d'euros en un taller de joieria de Barcelona, han informat tots dos cossos policials en els seus respectius comunicats.

El robatori va durar més de 14 hores i es va produir al febrer a la ciutat de Barcelona, i per accedir al lloc els lladres van manipular el sistema d'alarma, van desactivar els sensors del local i van fer un butró per entrar al taller.

També van fer servir una perforadora per fer un altre butró a la cambra cuirassada, que tenia més de 10 centímetres de gruix i una corona circular de formigó, per la qual cosa els investigadors destaquen que els autors tenen coneixements tècnics per desactivar alarmes i emprar eines com bufadors, llances tèrmiques i inhibidors de freqüència.

Els presumptes autors dels fets estaven establerts a la comunitat de Madrid (sis d'ells) i a Toledo (un), per la qual cosa els Mossos d'Esquadra van activar la coordinació amb la Policia Nacional, que va registrar els domicilis dels investigats.

En els registres es van intervenir 2.600 euros en efectiu, diversos rellotges de luxe i diversos dispositius electrònics.

Els set arrestats van passar a disposició judicial l'11 d'octubre, i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per tots ells.