Detingudes 12 persones en un operatiu contra robatoris i tràfic de drogues a Barcelona

Publicat 20/12/2019 11:02:55CET
Un agent i cotxes dels Mossos d'Esquadra
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 20 des. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut aquest divendres a la nit 12 persones en un operatiu conjunt per detectar i prevenir robatoris i delictes relacionats amb el tràfic de drogues a petita escala a l'entorn de la Rambla i la Fira de Nadal del Port.

En un comunicat, els Mossos han explicat que dues persones van ser detingudes per tràfic de drogues, una per un requeriment judicial i nou les va arrestar la Policia Nacional en aplicació de la llei d'estrangeria.

Aquests nou detinguts tenen antecedents policials per delictes de tràfic d'estupefaents, i la policia ha explicat que la majoria són homes que suposadament detecten turistes de la zona per acompanyar-los fins a punts de venda de drogues al barri del Raval.

"L'objectiu ha estat actuar de manera sorprenent" amb agents uniformats i de paisà per identificar autors de furts o robatoris a la zona d'oci nocturn, on també hi ha venedors ambulants de begudes que a més ofereixen substancies estupefaents, explica el comunicat.

El dispositiu conjunt, anomenat Ubiq, es desplega a zones de la capital on els agents detecten delictes reiteradament, com ara furts i robatoris, per identificar persones amb antecedents penals i policials.