Publicat 12/8/2020 16:41:54 +02:00CET

Detinguda una dona a Tarragona per estafar milers d'euros amb targetes regal

   TARRAGONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

   Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona a Tarragona per presumptament estafar milers d'euros amb targetes regal comprades amb targetes bancàries d'altres persones, les dades de les quals obtenia de forma fraudulenta.

   La policia ha explicat en un comunicat aquest dimecres que la van detenir dijous passat, quan el personal de seguretat d'un centre comercial de Tarragona va avisar els Mossos que una dona hi havia comprat tres targetes regal: dues de 990 euros i una altra de 800.

   Va usar aquestes targetes regal per comprar dos mòbils i un perfum, i quan la policia la va registrar li va trobar dues targetes més comprades a València.

   Al seu cotxe van trobar-hi set mòbils de gamma alta, 4.095 euros en efectiu, 4.050 euros en criptomonedes i 13 targetes regale gastades que havien tingut un saldo d'entre 500 i 990 euros cadascuna.

   Les estafes amb targetes regale persegueixen amagar la procedència dels diners amb què es fan les compres: els qui la usen aconsegueixen dades bancàries d'altres persones de forma fraudulenta, i compren les targetes regal des del mòbil, usualment amb valors inferiors a 1.000 euros per no sobrepassar el possible límit de les targetes bancàries.

   La dona ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, i els Mossos mantenen la investigació oberta per recaptar informació sobre els comptes bancaris associats a les targetes regal que van confiscar.