Actualitzat 3/12/2019 9:54:21 +00:00 CET

Detinguda una banda que conreava marihuana i la venia en un club cannàbic

La Policia Nacional deté una banda que conreava marihuana i la venia a un club cannàbic de Barcelona
POLICÍA NACIONAL

Confisquen 3.385 plantes, 120 quilos de cabdells i 4.000 porros

TARRAGONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut nou presumptes integrants d'un grup criminal que conreava marihuana a tres plantacions 'indoor' a diverses finques rústiques de Puigdelfí (Tarragona) que després distribuïa en una associació cannàbica de Barcelona.

Segons ha informat el cos policial aquest dimarts en un comunicat, l'operació va començar al juliol quan la policia va descobrir els tres cultius, la producció dels quals es venia a l'associació cannàbica regentada pel cap de l'organització.

El grup s'aprofitava de "l'aparent cobertura legal" que suposava l'associació perquè estava formalment constituïda i registrada, i obtenia grans beneficis econòmics perquè eliminava intermediaris en les transaccions, atès que la parella del principal membre del clan regentava i era l'administradora de l'entitat cannàbica.

L'associació funcionava com un 'coffee shop', perquè oferia diferents tipus de marihuana en grans quantitats als seus clients, en forma de cabdells o cigarrets, i en la producció de les plantes es feia servir energia obtinguda fraudulentament.

Els investigadors van practicar tres escorcolls a Puigdelfí i tres a Barcelona, i van trobar 3.385 plantes de marihuana, 120 quilos de cabdells, 4.000 porros, 1,5 quilos de resina de cànnabis, maquinària i utensilis per al cultiu, tractament i processament de la droga, 528.000 euros en efectiu i comptes bancaris amb més de 170.000 euros.

BLANQUEIG

Els policies van detectar que els integrants del grup tenien al seu nom propietats immobiliàries com un restaurant i diversos immobles de lloguer, que feien servir per introduir en el mercat financer els elevats guanys que obtenien gràcies a les seves activitats il·lícites.

Als detinguts --set de nacionalitat espanyola, un de belga i un de veneçolana-- els atribueixen delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals, frau de fluid elèctric i pertinença a grup criminal, i després de ser posats a disposició judicial, es va decretar l'ingrés en presó provisional dels tres màxims responsables, i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.