Publicat 26/7/2019 13:09:35 +02:00CET

Detenen 21 persones d'un mateix clan familiar que es dedicava al cultiu i la venda de drogues

Detenció d'un dels membres de l'organització criminal
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb diversos agents del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han detingut 21 membres d'una organització criminal formada per persones d'un mateix clan familiar que es dedicava al tràfic de drogues i que va segrestar un empresari, segons un comunicat de la Generalitat.

La investigació va començar l'octubre del 2018, quan la víctima del segrest, un home de nacionalitat espanyola, va comunicar que havia estat retingut durant dos dies per un deute de 250.000 euros abans d'aconseguir escapar-se després de despistar els seus raptors, els quals van ser localitzats i detinguts poc després.

Els agents van comprovar que els membres de l'organització formaven part d'una mateixa família, que sustentava la seva activitat econòmica a través de diferents delictes, principalment a través del cultiu de plantacions de cànnabis i el tràfic de marihuana.

L'operació ha permès detenir 20 homes i una dona de nacionalitat espanyola, sèrbia i colombiana, d'entre 18 i 64 anys, i se'ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, segrest, lesions, detenció il·legal, salut pública i robatori, entre d'altres.

Als domicilis escorcollats --localitzats en una desena de municipis del Garraf, Baix Llobregat i Baix Penedès-- els investigadors hi van trobar més de 47.000 euros en metàl·lic, set armes de foc, dues armes d'aire comprimit i un matxet, a més d'11 plantacions en funcionament i quatre més en procés que van permetre confiscar 4.070 plantes de marihuana.

En l'operació també es van intervenir 49 comptes bancaris, 15 immobles i 51 vehicles, que sumarien una quantitat molt superior a 1,5 milions d'euros.

Durant l'actuació, els agents també van poder comprovar que l'organització havia instal·lat un sistema de videovigilància a la via pública amb l'objectiu de controlar els moviments dels policies i dels possibles grups rivals.