Publicat 6/7/2020 11:54:10 +02:00CET

Detecten al Cap de Creus una de les algues més nocives del Mediterrani

El Parc Natural del Cap de Creus ha regulat la pesca i ancoratge en un àrea d'uns 500 m2 de la cala Galladera, on s'ha detectat la presència de l'alga 'Caulerpa cylindracea', amb el suport del Cos d'Agents Rurals.
AGENTS RURALS

GIRONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El Parc Natural del Cap de Creus, a la província de Girona, ha detectat en una de les cales la presència de l'alga 'Caulerpa cylindracea', una de les pitjors espècies invasores del Mediterrani, ha informat en un comunicat aquest dilluns la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d'un alga d'origen australià que també s'ha vist aquests darrers anys al sud de França i per sota del cap de Creus, a Roses (Girona), i que es pot dispersar fàcilment i colonitzar nous espais gràcies als corrents marins o els vaixells de pesca i recreatius.

La Generalitat ha advertit que, un cop s'estableix aquesta alga, erradicar-la és "pràcticament impossible", per la qual cosa el parc natural ha decidit regular la pesca i l'ancoratge a l'àrea afectada i senyalitzar-la amb boies perimetrals per evitar que es propagui.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona